Cum să-ți decorezi casa pentru Noul An al Iepurelui 2023

Cum să decorezi casa la Noul An al Iepurelui 2023

Mult lemn, compoziții de plante vii și culori naturale – decorați-vă casa așa cum se cuvine pentru următorul an al Iepurelui Negru.

Fiecare familie are propriile sale tradiții de decorare a casei sau a apartamentului pentru Anul Nou. Dar este întotdeauna o idee bună să variați puțin setul preferat de decorațiuni: de exemplu, puteți face acest lucru adăugând elemente tematice, alegând un stil uniform sau folosind culori specifice. În acest articol, vă vom spune ce îi place lui 2023 și cum puteți să vă decorați camerele de Revelion pentru a-i face pe plac.

Caracteristicile simbolului Iepurelui

Cum să-ți decorezi casa pentru Noul An al Iepurelui 2023

Ce îi place Iepurelui?

Patronul anului care vine este Iepurele de Apă Neagră, care apare în calendarul oriental doar o dată la șaizeci de ani! În ciuda culorii sale întunecate, astrologii sunt încrezători că este de bun augur.

Pentru a înțelege cum vor decurge următoarele douăsprezece luni, este suficient să ne imaginăm caracterul acestui animal: calm, prietenos, dispoziție blândă, blândețe. În 2023 nu sunt așteptate schimbări majore, dar relațiile cu cei dragi ar trebui să se îmbunătățească. În cazul în care au existat conflicte, acestea vor fi rezolvate. În caz contrar, legăturile de familie vor deveni și mai puternice.

Rudele, cei dragi și progeniturile sunt foarte importante pentru Iepure. De aceea, casa va fi locul central și este important să se acorde o atenție deosebită decorării casei în Anul Nou. Pentru a avea noroc în 2023, trebuie să se țină cont de preferințele simbolului blănos.

Deci, Iepurele Negru place:

 • Lemn – adăugați cât mai mult mobilier și decorațiuni din lemn.
 • Verde – decorați camerele cu coroane, aranjamente florale și de conifere, plante în ghiveci.
 • Confortabil – Folosiți materiale textile din țesături moi de toate tipurile, plăcute la atingere (covoare, carouri, perne, fețe de masă, seturi de perdele de iarnă).
 • Culori liniștitoare – evitați nuanțele stridente de roșu, verde, albastru și prea mult sclipici nefiresc. Favorizează decorul în nuanțe de bej, gri, negru și maro. Dacă doriți să folosiți nuanțe saturate, optați pentru variante naturale nobile. Albul este, de asemenea, o culoare potrivită.
 • Pentru familii – Faceți meșteșuguri din hârtie sau lut împreună cu copiii și decorați masa sau atârnați pe pereți tablouri, ghirlande sau imagini realizate manual. Decorați un colț frumos împodobit cu daruri și urări și puneți în brad bile de sticlă care au fost transmise din generație în generație.

Iepurașului speriat nu-i plac amprentele de animale sau imaginile cu alte animale, în special cu prădători. Este mai bine să refuzați astfel de decorațiuni, iar dacă aveți, de exemplu, un covor în formă de piele în camera de zi, îl puteți înlocui cu o opțiune mai neutră pentru perioada sărbătorii. Și, bineînțeles, folosiți orice figurine și desene ale simbolului însuși în decor: pot fi jucării de Crăciun, imprimeuri pe șervețele sau fețe de pernă decorative, păpuși, figurine din ceramică, desene pe veselă. Dacă doriți să decorați o cameră de copil sau un living cu o jucărie de pluș tematică, alegeți obiecte mici și elegante, mai degrabă decât materiale sintetice ieftine în culori acide. Nu uitați: iepurii iubesc toate lucrurile naturale!

Alegerea stilului de interior de Anul Nou 2023

Atunci când decorăm pentru Anul Nou cu propriile noastre mâini, este important ca interiorul să arate coerent. Așadar, cel mai bine este să nu vă faceți cumpărături sau să faceți toate decorațiunile la rând folosind cursuri de master, ci mai degrabă să alegeți un stil comun și să vă țineți de el. Acest lucru nu numai că arată mai bine din punct de vedere estetic, dar vă ajută și să nu vă pierdeți în varietatea de decorațiuni festive.

Stil ecologic în interior

Stilul ecologic este de departe cel mai la modă în acest sezon: răspunde tendințelor generale în materie de design și decor, iar Rabbit este direct legat de natură. Această tendință nu are indicatori vizuali clari, cum ar fi, de exemplu, clasic sau loft. Mai degrabă, este un set de principii definite care trebuie respectate atunci când alegeți decorațiunile pentru casa sau apartamentul dumneavoastră.

Caracteristici ale decorului festiv de inspirație ecologică:

 • Reducerea la minimum a plasticului, a ambalajelor de unică folosință și a deșeurilor care dăunează planetei. Înlocuiți ploaia și ghirlandele cu luminițe de Crăciun din hârtie și fructe uscate sau fructe de pădure.
 • Un pom de Crăciun natural arată cu siguranță frumos și miroase minunat. Dar dacă nu susțineți defrișarea, îl puteți înlocui cu o versiune artificială în mărime naturală sau compactă. De asemenea, este mai practic și mai economic – un brad fals va dura ani de zile. Dacă doriți să aduceți un molid viu în casa dumneavoastră, cumpărați unul care a fost crescut special pentru vânzare.
 • Folosiți tot ceea ce vă oferă natura: crengi uscate, coji de fructe, conuri, fructe de pădure uscate, scoarță de copac și ghinde rămase de la toamnă. Aceasta este o modalitate excelentă de a îmbina afacerile cu plăcerea: puteți merge la țară sau vă puteți plimba cu familia în parc, iar apoi puteți folosi materialul pe care l-ați colectat pentru a face ceva pentru decorul de Anul Nou.
 • În locul plasticului, alegeți materiale ecologice, cum ar fi lemnul, placajul, lutul, piatra sau hârtia. Și înlocuiți țesăturile sintetice cu țesături naturale sau amestecuri de calitate.
 • Dacă doriți să vă decorați casa cu ghirlande sau figuri luminoase, alegeți modelele cu economie de energie.

Stil interior englezesc

Dacă prețuiți confortul casei și preferați să petreceți sărbătorile de iarnă cu familia extinsă, puteți adopta un clasic englezesc. Se potrivește perfect cu simbolul anului care vine și va fi pe placul celor care consideră că minimalismul sau Scandi sunt prea discrete pentru o temă de Revelion. Pentru a recrea acasă spiritul Crăciunului în stil englezesc, gândiți-vă la atmosfera din Harry Potter sau din orice alt film tematic care are loc în Marea Britanie.

Clasicii englezi se caracterizează prin:

 • Culori discrete – maro, bej, gri, verde închis, burgundia.
 • Cage, dungi, flori și alte modele tradiționale.
 • Materiale naturale, mobilier și decorațiuni de epocă.
 • O varietate de textile.

Acest stil ar arăta deosebit de organic într-o casă de țară cu șemineu. Acesta va fi punctul focal al întregii compoziții: puteți atârna șosete de cadouri pe el, plasați o coroană și aranjamente decorative, lumânări, cutii mici de cadouri pentru anturaj pe portal. Într-un apartament de oraș, un pom de Crăciun decorat în camera de zi este suficient. Nu uitați să aranjați masa frumos pentru întâlnirile de familie. Și printre opțiuni, cum să decorezi ușa pentru Anul Nou, desigur, coroana tradițională de conducere. Acesta poate fi atârnat fie în interiorul, fie în exteriorul ușii.

Decorații de Anul Nou într-un stil minimalist

Decorațiunile de sărbători nu trebuie să fie neapărat colorate și numeroase. Chiar și câteva decorațiuni de atmosferă sunt suficiente pentru a crea o atmosferă confortabilă de Crăciun.

Decorațiile minimaliste includ:

 • Bijuterii laconice, cu o formă simplă.
 • Accesorii în culori calme, adesea monocrome.
 • Un brad de Crăciun cu puține sau deloc jucării.
 • Textile organice.
 • Ghirlande cu lumină naturală, blândă (fără lumină de neon).

Idei pentru diferite camere

Să aruncăm o privire la opțiunile de decorare festivă pentru diferite camere.

Living

Cum să-ți decorezi casa pentru Noul An al Iepurelui 2023

Camera de zi este camera principală a casei. Este locul în care se adună toate rudele și prietenii, fac schimb de cadouri, se uită la filme de Crăciun și fac un festin pe 31 decembrie. În camera de zi poate exista o mulțime de decoruri, deoarece creează o atmosferă festivă.

Sfaturi pentru decorarea camerei de zi:

 • Punctul central este bradul de Crăciun. Un brad de lux ar trebui să atragă privirile, așa că puneți-l la vedere. Dacă încăperea este mare, puneți bradul chiar în centru. În cazul în care camera este mică sau întinsă, îl puteți pune într-un colț. În mod ideal, ar trebui să fie în fața intrării.
 • Înainte de a vă decora bradul cu luminițe și jucării, alegeți un brad de Crăciun într-un anumit stil, cum ar fi cel din lemn, retro sau bazat pe tema anului viitor. Limitează-te la 2 sau 3 culori, iar minimaliștii pot opta pentru o paletă monocromă, care este foarte elegantă. Nu uitați să decorați baza bradului, mai ales dacă acesta este urât, și amenajați o zonă de oferire a cadourilor în apropiere.
 • Un grup de scaune poate fi făcut și mai confortabil prin folosirea de textile tematice, lumânări parfumate și aranjamente decorative pe măsuța de cafea.
 • În cazul în care camera de zi are un șemineu sau o comodă, decorați aceste suprafețe cu mici coronițe, ghirlande sau figurine de Crăciun.
 • Nu uitați să vă decorați ferestrele pentru Anul Nou: aplicați aplicații pe geamuri, puneți decorațiuni, felinare sau stele luminoase mari pe pervazurile ferestrelor în stil scandinav.

Cum să decorezi bucătăria pentru Anul Nou

În general, nu se obișnuiește să se folosească mult decor în bucătărie, deoarece este o încăpere specifică care este supusă la umiditate ridicată, fluctuații de temperatură și murdărie.

Cum să-ți decorezi casa pentru Noul An al Iepurelui 2023

Dar adăugarea de decorațiuni tematice este posibilă și chiar necesară. Principalul lucru este de a lua în considerare specificul diferitelor zone. De exemplu, nu atârnați crenguțe de molid din pădurea din apropiere sau figurine de plastic deasupra aragazului și decorațiuni din lemn lângă chiuvetă, unde este mereu umedă. De asemenea, țineți cont de confortul locuinței dumneavoastră: mai bine nu așezați figurine și coronițe pe blatul de lucru, unde gătiți, astfel încât să nu interfereze cu procesul de gătit.

Pe de altă parte, ferestrele, ușa și zona de luat masa pot fi decorate corespunzător. Utilizare:

 • Fețe de masă și șervețele într-o temă festivă.
 • Buchete de crenguțe și fructe de pădure în vaze frumoase.
 • Veselă asortată.
 • Vaze, coșuri sau borcane cu turtă dulce și alte dulciuri.
 • Lumânări pentru masă în suporturi de lumânări înalte.
 • Ghirlande, fructe uscate atârnate sau figurine de hârtie etc.

Dormitor

Dormitorul este în primul rând pentru relaxare, așa că nu ar trebui să existe prea multe decorațiuni, mai ales cele luminoase.

Câteva sau trei accesorii care creează o atmosferă festivă, dar relaxată, sunt suficiente. De exemplu, lumânări, lenjerie de pat și țesături decorative în culori asortate, ghirlande cu luminițe moi. Pe măsuța fotoliului sau pe pervazul ferestrei ar putea fi amplasat un mini brad de Crăciun sau o jucărie drăguță de iepuraș. Dacă nu știți cum să decorați peretele din spatele căpătâiului pentru Anul Nou, folosiți bannere tematice, coroane sau aplicații. Pe un raft suspendat, puteți plasa o mini ghirlandă sau puteți face o mică compoziție.

Hol de intrare

Decorarea holului de intrare este deosebit de importantă în perioada festivă, deoarece aceasta este prima zonă pe care proprietarii și oaspeții o văd – și, prin urmare, aici se stabilește atmosfera.

Elementul principal al holului de intrare este ușa. O decorațiune clasică pentru ușă este coroana de flori. Poate fi atârnat în interior sau în exterior. Puteți adăuga câteva clopoței sau autocolante tematice. Dacă aveți rafturi, console sau dulapuri în zona de intrare, decorați-le cu figurine frumoase, adăugați o ramură de molid într-o vază sau puneți o ghirlandă tradițională. Orice fel de obiecte de artizanat și decorațiuni din pădure ar arăta grozav: conuri, crenguțe și alte lucruri mici vor crea o legătură între interior și natura de afară, chiar și într-un apartament de oraș.