Biscuiți de Revelion în formă de Iepuri

Biscuiți de Revelion în formă de Iepuri -Rețetă

Biscuiții de Revelion în formă de iepuri vor fi deosebit de populari în anul 2023, care, potrivit calendarului oriental, va fi guvernat de acest animal cu urechi simpatice. Cu toate acestea, nimeni nu te oprește să faci o astfel de prăjitură chiar și în fiecare zi, este atât de ușor de făcut și accesibil din punct de vedere al ingredientelor. În plus, iepurele în sine simbolizează fertilitatea, bogăția și prosperitatea încă din cele mai vechi timpuri. Și este greu de descris cât de fericiți vor fi micuții copii agitați cu aceste figurine amuzante. Așadar, studiați cu atenție rețeta și faceți biscuiți în formă de iepuri pentru bucuria tuturor și pentru a aduce prosperitate și noroc în casă.

Ingrediente:

 • unt – 300 g
 • zahăr granulat – 200 g
 • zahăr vanilat – 1 linguriță.
 • Ouă C0 – 2 buc.
 • smântână cu 30 % grăsime – 20 g
 • făină – 500 g + încă puțin pentru împăturirea pastelor
 • sare – vârful unui cuțit
 • praf de copt – 1 linguriță.
 • amidon de porumb – 60 g
 • coloranți alimentari – după gust
 • decorațiuni de patiserie – după gust

Metoda de preparare

1. Pregătiți aluatul pentru biscuiții iepurași. Se taie untul în cubulețe mici și se pune în bolul mixerului. Se lasă la temperatura camerei timp de 30 de minute pentru a se înmuia. Scoateți ouăle și smântâna din frigider.

Biscuiți de Revelion în formă de Iepuri

2. Adăugați zahărul simplu și zahărul vanilat la unt. Se bate cu mixerul până se obține un amestec pufos, ușor și omogen. Zahărul trebuie să se dizolve complet.

Biscuiți de Revelion în formă de Iepuri

3. Se bate un ou. Se bate bine amestecul cu un mixer. Se adaugă încă un ou. Se bate din nou bine până când baza de biscuiți are o consistență pufoasă și omogenă. Se adaugă smântâna acră și se amestecă bine.

Biscuiți de Revelion în formă de Iepuri

4. Se cerne făina într-un castron separat, împreună cu sarea, praful de copt și făina de porumb. Apoi se amestecă treptat cu bolul mixerului la viteză mică pentru a încorpora amestecul uscat în amestecul de ou/ulei.

Biscuiți de Revelion în formă de Iepuri

5. Se modelează aluatul de biscuiți într-o minge și se înfășoară în folie alimentară. Se pune la frigider timp de 30 de minute. Aluatul de biscuiți va fi mult mai ușor de lucrat după acest proces.

Biscuiți de Revelion în formă de Iepuri

6. Se împarte aluatul în 2 porții și se întinde fiecare porțiune pe o suprafață de lucru presărată cu făină până la o grosime de 5-7 mm. Se taie biscuiții cu ajutorul unor forme în formă de iepure. Preîncălziți cuptorul la 180°C.

Biscuiți de Revelion în formă de Iepuri

7. Transferați bucățile de aluat într-o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Gătiți biscuiții timp de 8 până la 11 minute. Acestea ar trebui să capete o culoare aurie frumoasă. Se lasă iepurașii să se răcească și se decorează după cum se dorește.

Biscuiți de Revelion în formă de Iepuri

Sfatul unei Gospodine
Încercați să nu gătiți prea mult iepurașii în cuptor, altfel, în primul rând, vor fi prea tari și nu sfărâmicioși și, în al doilea rând, se vor arde pur și simplu (un moment foarte ușor de ratat).

Decorați iepurii cu orice fel de glazură colorată cu coloranți alimentari naturali pentru a face iepurii să arate foarte atractivi pe masă.