Doina ciobanu a semnat un contract cu una dintre cele mai mari familii din industrie fashion

Doina Ciobanu a semnat un contract cu una dintre cele mai mari familii din industrie fashion

Doina Ciobanu, cea mai cunoscută bloggeriță fashion din Republica Moldova a semnat recent un contract cu cei de la NEXT Model Management, fiind astfel prima basarabeancă pe care aceștia o reprezintă la nivel mondial. Și toate astea se datorează faptului că este citită de câteva sute de mii de cititori pe blogul său „The Golden Diamonds”, urmărită pe contul său de Instagram de peste 140 de mii de followeri, celor aproximativ 60 de mii de persoane care îi urmăresc activitatea pe pagina sa de Facebook, dar și aparițiilor stilate și cochete la diferite evenimente mondene și fashion din Londra, acolo unde este stabilită de ceva timp.

Doina ciobanu a semnat un contract cu una dintre cele mai mari familii din industrie fashion
Doina ciobanu a semnat un contract cu una dintre cele mai mari familii din industrie fashion

Anunțul despre faptul că face parte din una dintre cele mai mari familii din industrie a fost făcut încă la sfârșitul lunii februarie, astfel transformându-și pasiunea pentru modă într-o adevarată carieră. De menționat că NEXT Model Management este o agenție de modeling la nivel mondial cu birouri la New York, Londra, Los Angeles, Miami, Milano, Paris, Toronto, Montreal și Vancouver. A fost fondată în 1989 de Faith Kates și este considerată una din top trei agenții de modeling din lume. Actualmente, NEXT reprezintă modele notabile precum Anja Rubik, Małgosia Bela, Abbey Lee, Suvi Koponen, Ana Beatriz Barros și Arizona Muse. Agenția are și o diviziune specială, „Talent”, care gestionează proiectele de modă pentru celebrități, cum ar fi Kelis, Jessie J, Alice Dellal sau Lana Del Rey, diviziune din care face parte de acum încolo și basarabeanca noastră.

„Este un pas foarte mare pentru mine și sunt foarte bucuroasă, excitată și gata să lucrez la maxim. NEXT este una dintre cele mai mari companii de modeling din lume, practic prima care a început să lucreze cu talente gen bloggeri, fiind și prima care a deschis diviziunea de bloggeri. Atunci când începi să lucrezi cu ei, devii, de fapt, ceva mai mult decât blogger. Acum termenul a evoluat și nu mai ești doar un fashion blogger, ci ești un talent, un influencer, imaginea căruia contează foarte mult pentru consumatorii și producătorii de modă. Acum, foarte des bloggerii sunt angajați să stilizeze o colecție sau să dea recomandări în domeniul digital sau social media, poți să fii de la stilist la creative director, fotograf, model. Acum foarte mulți bloggeri sunt prezentatori TV. Deci este o lume atât de mare, cu atât de multe oportunități pe care NEXT mi le oferă și de aia sunt atât de fericită”, a povestit Doina în cadrul emisiunii „O Seară Perfectă”.

„Odată cu semnarea unui contract cu cei de la NEXT, am început să schimbăm cum mă vede lumea și cum mă promovez eu. Acum vrem să construim un nume pe personalitatea mea, iar blogul va rămâne a fi o parte din ceea ce fac, este unul din lucrurile prin care-mi manifest talentele mele, dar nu este doar ceea ce fac, pe când „Doina” este exact ceea ce sunt și așa mă voi promova în continuare.”

Doina ciobanu a semnat un contract cu una dintre cele mai mari familii din industrie fashion

Tânăra susține că îi este foarte greu să le explice oamenilor din Moldova ce face, cum își câștigă banii și că munca acesteia nu se rezumă doar la faptul că scrie și postează fotografii pe blogul său. „Este mult mai mult. Poți face atât de multe lucruri și mai ești și plătit foarte bine pentru asta, deoarece domeniul creativ în vest este unul din cele mai profitabile. E super când poți face ceea ce-ți place și mai poți fi plătit bine pentru asta. Dar asta presupune zeci de ore petrecute în fața computerului sau alături de echipa cu care creăm strategii. Este un proces de lungă durată și nu se întâmplă lucrurile peste noapte. Ca să mergi undeva și să porți ceva și să mai fii și plătit, pentru asta mai întâi trebuie să lucrezi cred că jumătate de an încontinuu”, susține bloggerița.

Chiar de la apariția blogului, Doina și-a ales un segment de nișă, care surclasat-o și a făcut-o să se remarce mult mai devreme – cel al produselor și ținutelor de lux. A lucrat cu branduri de lux de modă precum Agent Provocateur, a fost prima influencer digitală care a devenit imaginea unei campanii, Paul Smith, și a colaborat cu branduri cosmetice precum L’Oréal și Bobbi Brown.

Doina ciobanu a semnat un contract cu una dintre cele mai mari familii din industrie fashion

Dacă la început cea care o ajuta să acceadă era mama, actualmente, cel care o sprijină să se dezvolte profesional este iubitul său – Daniel Dykes, un tânăr care este pe jumătate englez, pe jumătate maltez. „Mi-ar fi mult mai greu fără el, el mă ajută foarte mult, pentru că are experiență în Marketing și Web design. Este managerul meu intern, el se ocupă și de site și de tot ce ține de contracte. Și acum, cu NEXT Models, am echipa mea care semnifică practic un agent în fiecare oraș unde are compania oficii: Los Angeles, Miami, New York, Londra, Milano și Paris, ceea ce e super tare, deoarece oriunde m-aș duce, întotdeauna am o persoană. Sunt fericită că sunt reprezentată de una și aceeași agenție peste tot, deoarece cred că este important atunci când lucrezi la o carieră de lungă durată, ei împreună cu toate oficiile creează aceeași imagine, pe când anterior eu am lucrat cu agenții diverse și unul te vinde ca un fel de personaj, altul vrea tu să fii ceva diferit. Brandurile mari din domeniul modei sau hair, make-up sunt foarte cointeresate să lucreze și să aibă ambasadori care sunt o personalitate foarte clar structurată, clar creată. Nu cineva care astăzi face una, mâine alta, iar poimâine ceva total diferit. Cititorul și fanii astfel nu mai au încredere în tine, deoarece atunci când știu că tu ai un stil anumit și lucrezi cu anumite branduri ei vin la tine anume ca să caute acel produs, însă atunci când faci totul, ei sunt cam confuzi și nu știu ce să aștepte de la tine”, mărturisește Doina.

Doina ciobanu a semnat un contract cu una dintre cele mai mari familii din industrie fashion

La sfârșitul anului 2015, basarabeanca a fost inclusă în lista celor mai bine îmbrăcați oaspeți ai evenimentului Premiile British Fashion Awards, un eveniment ce reprezintă simbolul modei Industriei Britanice, care adună laolaltă britanicii și cele mai elegante și strălucitoare vedete din lume. „Mi-a plăcut dintotdeauna acel eveniment, deoarece adună practic cei mai importanți oameni din industria modei la Londra. În ediția din 2015 însă au început să se promoveze la nivel mondial și au avut invitați precum Karl Lagerfeld și Anna Wintour. Pe lângă asta au fost foarte mulți oameni nu doar din industria modei, ci și din show business, de la Hollywood etc. Este un fel de bal din ăsta din vis în care mergi și vezi că alături de tine la masă stă David Beckham sau Ana Wintour sau altcineva, și ești ceva de genul „vreau să fac poze cu toți”, dar nu poți să-ți permiți asta și de aia trebuie să stai și să te ții tare”, adaugă tânăra fashionistă.

Datorită prezenței la acest eveniment, Doina a reușit să ajungă și în câteva topuri ale celor mai bine îmbrăcate persoane. „Am fost foarte mirată când am ajuns pe lista „Best Dressed”. De obicei, în aceste topuri ajung doar cele mai renumite persoane, gen Ana Vintour, super-modele și uite că am fost și eu”, spune Doina.

Totodată, ediția britanică a revistei GQ a nominalizat-o în topul „Hotest Women Of The Week”. „A fost foarte plăcut pentru mine, deoarece eram într-o listă cu Siena Miller și Sofia Vergara.”

În a doua parte a lunii februarie, Doina a participat la London Fashion Week, un eveniment cu o atmosferă mai puțin prețioasă ca la Paris și mai rebelă decât la Săptămâna Modei de la New York. „A fost o experiență foarte intensă pentru mine, deoarece am avut un program super mega încărcat, dar asta întotdeauna este bine. Am fost invitată la show-uri la care nu am mai fost invitată până acum și a fost ceva foarte plăcut. E ca un fel de premiu pentru succesele tale și munca pe care o depui atunci când în sfârșit un designer care îți place foarte mult îți spune: „Uite, vreau să vii la show-ul meu și vreau să te îmbrac”. Este ceva fenomenal să ți se întâmple ceva de genul ăsta. Am primit mai multe oferte și nu m-am așteptat nici eu. Cred că am muncit atâta timp de câteva luni și nu mă gândeam la Fashion Week, și apoi când a venit, au început să apară toate ofertele astea și atunci mă gândeam că, înseamnă că am făcut ceva bun în ultimele luni.”

Doina ciobanu a semnat un contract cu una dintre cele mai mari familii din industrie fashion

În cadrul emisiunii de la AcasaTV, Doina a povestit și despre colaborarea pe care a avut-o în toamna lui 2015 cu cei de la H&M în calitate de ambasadoare a brandului pentru Marea Britanie și Irlanda. „Este vorba de colecția H&M Balmain. Ei în fiecare an fac o colecție specială cu un designer renumit și anul trecut au făcut-o cu Olivier Rousteing, directorul de creație al casei de modă Balmain. Brandul angajează în fiecare regiune câte un ambasador și pe mine m-au ales ambasadorul pentru UK și Irlanda. Cu această ocazie, am făcut un shooting cu H&M la New York, ceea ce a fost de vis. Dintotdeauna a fost visul meu să fac un shooting la New York, exact cum e în filme, eu fiind și cea care a ales locația – China Town. Apoi am fost la prezentare, care a fost super tare. Erau zeci de modele, celebrități, cei mai cool editori, bloggeri. A fost o experiență mega, minusul a fost că am stat doar două nopți în New York”, povestește Doina.

Pentru că a muncit din plin în 2015, tânăra a decis să-și facă o vacanță alături de mama sa chiar în Mexic, timp în care au explorat cultura, monumentele istorice și s-au bronzat pe plajele cu nisip alb și apă turcoaz. „A fost super. Chiar recomand Mexicul ca destinație de vacanță. Pentru cei din Est nu este o destinație atât de populară, oamenii optează mai mult pentru Asia sau ceva mai apropiat, dar Mexicul este foarte deosebit și mâncarea este super tare. Trebuie să fii gata să pui câteva kilograme pe tine, iar plajele sunt pur și simplu fermecătoare.”

În timpul apropiat tânăra urmează să mai întreprindă două călătorii – una legată de noua sa colaborare cu cei de la NEXT și una personală, în care și-a propus să descopere Cuba. „Plec la New York să cunosc echipa Next, deoarece managerul meu este bazat acolo. Pe coasta de Est voi avea mai multe shootinguri și proiecte. Sunt emoționată, pentru că este o călătorie lungă și după aia o să mergem să vizităm Cuba, înainte ca aceasta să devină americanizată, și lipsită de farmec”, încheie Doina.

Doina ciobanu a semnat un contract cu una dintre cele mai mari familii din industrie fashion