Prăjitură cu Aluat Răzuit și Gem de Prune
Rețete

Prăjitură cu Aluat Răzuit și Gem de Prune: Deliciul Copilăriei

Prăjitura cu Aluat Răzuit: Un Bilet în Copilărie

Această prăjitură cu aluat răzuit și gem de prune este un adevărat deliciu din copilărie! Simplă, fragedă și delicioasă, aduce cu ea bucuria simplității și gustul dulce al zilelor de odinioară. Este o prăjitură care rămâne proaspătă până la o săptămână și este perfectă pentru a readuce gustul dulce al copilăriei.

Ingrediente Necesare

Iată ingredientele simple de care aveți nevoie pentru această prăjitură minunată:

ComponentăIngredientCantitateObservații
AluatUnt250 gTopit
Făină500 gCernută
Ouă2 bucăți
Zahăr70 g
Praf de copt1 plic
Sare1 praf
UmpluturăGem de prune200 gDe preferat, mai consistent
Nucă măcinată100 gPentru un plus de textură și gust
FinisareZahăr pudrăOpționalPentru presărat deasupra

Metoda de Preparare: Simplu și Delicios

Urmați acești pași simpli pentru a prepara o prăjitură fragedă și gustoasă:

1. Prepararea Aluatului

  • Amestecarea Umdă: Într-un bol, amestecăm ouăle, zahărul și sarea timp de 2-3 minute, până se dizolvă zahărul. Apoi, incorporăm untul topit.
  • Adăugarea Făinii: La final, adăugăm făina cernută (în care am pus și praful de copt). Amestecăm până obținem un aluat omogen, fără a insista prea mult cu frământatul.
  • Congelarea Parțială: Dăm formă cilindrică aluatului și decupăm o treime. Această treime o învelim în folie și o ținem la congelator timp de 20-30 de minute, pentru a se întări suficient încât să poată fi răzuită.

2. Asamblarea Prăjiturii

  • Întinderea Aluatului: Restul de aluat (două treimi) îl întindem cu sucitorul (sau îl presăm cu degetele) și îl transferăm în tava de copt.
  • Umplutura: Pregătim gemul de prune în care am adăugat și nuca măcinată. Întindem acest amestec pe toată suprafața aluatului din tavă.
  • Razuirea: Deasupra, răzuiți aluatul rece (cel de la congelator) folosind o răzătoare cu ochiuri mari, acoperind uniform gemul.

3. Coacerea

  • Temperatura și Timpul: Coacem prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180°C timp de 25-30 de minute, sau până se rumenește frumos la suprafață.
  • Răcirea: Lăsați prăjitura să se răcească complet înainte de a o felia. Acest pas este important pentru ca prăjitura să se așeze și să nu se fărâmițeze.
  • Finisare (Opțional): Opțional, presărați zahăr pudră înainte de a o porționa.

E simplu și delicios! Poftă bună!


Rețeta și autorul videoclipului din TikTok: ❤️nistor_irina.

@nistor_irina

Un bilet in copilarie? 🌈 Da, va rog! 🦄 Prajitura cu aluat razuit si gem de prune aduce cu ea bucuria simplitatii si gustul dulce al zilelor de odinioara. 🌟 Este frageda, delicioasa si ramane proaspata pana la o saptamana. 👌 Ingrediente: 250g unt 500g faina 2 oua 70g zahar 1 plic de praf de copt 1 praf de sare 200g gem prune + 100g nuca macinata Pregatire: Intr-un bol amestecam ouale, zaharul, si sarea timp de 2-3 minute, apoi incorporam untul topit. La final adaugam faina cernuta, in care punem si praful de copt si amestecam pana avem un aluat omogen, fara sa insistam prea mult. Dam forma cilindrica aluatului si decupam o treime, pe care o invelim in folie si o tinem la congelator timp de 20-30 de minute. Restul aluatului il intindem cu sucitorul (sau il apasam cu degetele) si il transferam in tava de copt. Intindem amestecul de gem si nuca peste aluat, apoi razuim aluatul rece, folosind razatoarea cu ochiuri mari. Cocem timp de 25-30 de minute la 180*C, pana se rumeneste. Lasam prajitura sa se raceasca inainte de a o felia. 🌟 E simplu si delicios! Pofta buna! #prajitura #foodblogger #recipes #retete #prajituracualuatrazuit #nutrition #healthyeating #homecooking #cake #cookies

♬ original sound – Irina

You may also like

More in:Rețete

Comments are closed.