Plăcinte Moldovenești cu Brânză la Tigaie
Rețete

Plăcinte Moldovenești cu Brânză la Tigaie: Rețeta Simplă și Rapidă

Plăcinte Moldovenești: Deliciul Simplu, Gata Imediat

Plăcintele moldovenești cu brânză la tigaie sunt preparatul ideal atunci când doriți un deliciu tradițional, dar nu aveți timp de dospire îndelungată. Această rețetă folosește apă fierbinte și oțet pentru a obține un aluat moale și elastic, care se întinde ușor și devine fraged după prăjire.

Haideți să vă arăt cât este de simplă această rețetă!

Ingrediente Necesare

Iată lista de ingrediente necesare pentru un aluat moale și o umplutură clasică de brânză:

ComponentăIngredientCantitateObservații
AluatFăinăSuficientPână obțineți un aluat nelipicios
ApăSuficientApă fierbinte
Ou1 bucatăLeagă aluatul
Zahăr1 lingurăPentru gust
Sare1 lingurițăPentru gust
Oțet1 lingurăAjută la frăgezime
Ulei1 lingurăPentru elasticitate
UmpluturăBrânzăSuficientBrânză de vaci sau telemea
Ou1 bucatăLeagă umplutura
SareDupă gustÎn funcție de brânza folosită

Puteți folosi orice umplutură doriți: cartofi, varză, măr etc.

Mod de Preparare: Plăcinte la Tigaie Pas cu Pas

Prepararea acestor plăcinte este extrem de rapidă și simplă:

1. Prepararea Aluatului

  • Amestecați: Într-un bol, adăugați apă fierbinte, oul, zahărul, sarea, oțetul și lingura de ulei. Amestecați totul foarte bine.
  • Frământați: Turnați făina treptat peste amestecul lichid. Frământați aluatul câteva minute, până obțineți un aluat moale și nelipicios.
  • Odihnă: Acoperiți aluatul și lăsați-l la odihnit timp de 30 de minute.

2. Pregătirea Umpluturii

  • Combinați: Între timp, pregătiți umplutura. Eu am folosit brânză, un ou și sare. Amestecați bine ingredientele până obțineți o compoziție omogenă.

3. Formarea Plăcintelor

  • Împărțiți: Aluatul odihnit se împarte în 6 părți egale.
  • Odihnă scurtă: Formați biluțe din aluat și lăsați-le să se odihnească (la crescut) acoperite timp de încă 10 minute.
  • Întinderea: Întindeți fiecare biluță într-o foaie foarte subțire.
  • Umpleți: Adăugați umplutura de brânză și formați plăcinta (rulați sau pliați, similar cu tehnica din video).

4. Coacerea la Tigaie

  • Încingeți: Puneți ulei într-o tigaie (suficient cât să acopere fundul) și lăsați-l să se încingă la foc mediu.
  • Prăjiți: Adăugați plăcinta în tigaie și lăsați-o să se coacă la foc mediu, pe o parte și pe alta, până devine aurie și crocantă.

Să aveți curaj și poftă bună!


Rețeta a fost inspirată din videoclipul TikTok al retetele.mariei.

You may also like

More in:Rețete

Comments are closed.