Conuri de Brad
Rețete

Conuri de Brad: Rețeta de Desert Fără Coacere

De Ce Rețeta de Conuri de Brad este Ideală pentru Sărbători?

Conurile de Brad au devenit un desert viral și extrem de popular, în special în preajma Sărbătorilor. Ele combină textura bogată a unei trufe cu ciocolată și nucă, având o formă festivă care impresionează pe oricine.

Principalul avantaj este că această rețetă se face fără coacere și necesită doar câteva minute de pregătire. Este modul perfect de a transforma resturile de blat de tort sau pandișpan într-un desert spectaculos!

Ingrediente Necesare pentru Desertul Conuri de Brad

Pentru a obține 12-15 conuri (în funcție de mărime), asigurați-vă că aveți la îndemână următoarele ingrediente:

IngredientCantitateObservații
Blat de tort/Pandișpan600 gBlat simplu, uscat
Lapte150 mlPentru a umezi compoziția
Unt60 gTopit, pentru cremozitate
Zahăr100 gPentru a îndulci sosul
Cacao15 gPudră de cacao neîndulcită
Esență de romDupă gustPentru aroma specifică
Ciocolată cu lapte100 gTopită, pentru a lega compoziția
Nuci măcinate100 gPentru textură și gust
CerealeSuficientTip Chocapic, pentru exterior
Zahăr pudrăOpționalPentru decor („zăpadă”)

Mod de Preparare: Conuri de Brad Fără Coacere Pas cu Pas

Urmează pașii de mai jos pentru a obține un desert festiv perfect.

1. Prepararea Bazei

  • Sfarâmă blatul de tort sau pandișpanul într-un bol mare, până obții o textură fină, ca niște firimituri.
  • Adaugă nucile măcinate peste blatul sfărâmat și amestecă.

2. Realizarea Sosului Lichefiat (H3)

  • Într-o cratiță mică, pune untul, laptele, zahărul, cacaoa și esența de rom.
  • Încălzește la foc mic, amestecând continuu, până când untul este complet topit și zahărul s-a dizolvat. Nu trebuie să fiarbă!

3. Amestecarea și Modelarea

  • Toarnă sosul cald obținut (pasul 2) peste amestecul de blat și nuci (pasul 1).
  • Topește ciocolata cu lapte (la bain-marie sau la microunde) și adaug-o și pe aceasta în bol.
  • Amestecă foarte bine până obții un aluat umed, lipicios și omogen.
  • Formează conuri: Ia o porție de aluat și modelează-o sub formă de con.

4. Finisarea și Decorul

  • Lipește Cerealele: Începe să așezi cerealele (tip Chocapic sau similare) pe suprafața conurilor. Așază-le ordonat, în rânduri circulare, începând de la bază, pentru a imita solzii unui con de brad.
    • Sfat: Cerealele se vor lipi de degete. Este necesară răbdare pentru acest pas de finisare.
  • Ninge-le: La final, presară deasupra zahăr pudră pentru a simula zăpada.

Servește-le reci, după ce s-au întărit puțin la frigider!


Rețeta a fost inspirată din videoclipul TikTok al trixifood.

@trixifood

Conuri de brad. Desertul pe care trebuie sa îl încerci luna aceasta! Ingrediente – 600g blat de tort/pandișpan – 150ml Lapte – 60g Unt – 100g Zahar – 15g Cacao – Esența de rom – 100g Ciocolata cu lapte – 100g Nuci măcinate – Cereale tip Chocapic Mod de preparare: 1. Sfaramam blatul. 2. Intr-o cratiță punem untul, laptele, zaharul, cacao și esența și punem la doc mic pana se topește untul si se amesteca ingredientele. 3. Amestecam blatul sfărâmat și nucile și turnam compoziția făcută anterior peste. 4. Adăugăm și ciocolata topita și amestecam bine pana avem un aliat umed și lipicios. 5. Formam conuri de mărimea dorita și începem sa punem cerealele cât sa prindă forma unor conuri adevărate. Atenție ca aceste cereale se vor tot lipi de degete și vom avea nevoie de rabdare și deloc stres . Punem zahar pudra deasupra cât sa para a fi ninse. Pofta buna! #trixifood #decraciun #craciun #condebrad #pinecone #pineconedessert #christmas #christmasrecipes #retetedecraciun #reteta #retete #retetanoua #cevadulce #sweet #yum #yummy #foodie #sweetrecipe #reels #delicios #gustos #nextbestfoodie

♬ Merry Christmas and Happy New Year – neozilla

You may also like

More in:Rețete

Comments are closed.